Quinoa salade met veel groenten en amandelen

Heb je een leuke koningsnacht of dag achter de rug en kan je nu wel wat groenten gebruiken? Geen probleem, deze simpele maar lekkere quinoa salade maakt alles weer goed.

Dit heb je nodig:
• quinoa
• tuinerwten
• julienne wortel
• rode ui
• dadels (2 of 3)
• rucola
• amandelen

Dressing:
• olijfolie
• appelcider azijn
• paar druppeltjes honing
• peper en zout

Spoel de quinoa goed af onder stromend water. Doe de quinoa met water in een kleine (steel) pan en breng de quinoa al roerend aan de kook (zie de verpakking van de quinoa voor de exacte bereidingswijze). Ondertussen snijd je de rode ui en de dadels in stukjes. Laat de quinoa na het koken nog even doorgaren en eventueel afkoelen. Vervolgens doe je alle ingrediënten bij elkaar. Heb je wat salade over? Of wil je de salade later opeten? Geen probleem, de salade is gemakkelijk te bewaren in een bakje in de koelkast. Wanneer je de salade in de koelkast bewaart, kun je de dressing en de amandelen later toevoegen. 

Smakelijk!

 

Leave a Reply