Frisse salade met sojabonen

Salades doen het altijd goed… en helemaal wanneer het lekker weer is. Niet alleen bij de barbecue, maar ook als volledige maaltijd of als lunch. En bijkomend voordeel, binnen een handomdraai staat deze salade op tafel. Heb je meer tijd om na het eten lekker naar buiten te gaan!

Dit heb je nodig:
• Linzen (blik)
• Kastanjechampignons
• Sojabonen
• Granaatappelpitjes
• Rucola
• Mix van verschillende pitjes en noten
• Eventueel peper en zout

Dressing:
• circa 4 eetlepels olijfolie
• circa 2 eetlepels appelcider azijn
• Paar druppeltjes honing
• Peper en zout

Spoel de linzen af onder stromend water en bestrooi eventueel met wat peper en zout. Rooster de pitjes en nootjes (bijvoorbeeld pijnboompitjes, pecannoten en walnoten) in een droge koekenpan. Snijd de champignons in stukjes en bak deze even in dezelfde pan in een klein beetje olie.  Vervolgens doe je alle ingrediënten bij elkaar en maak je de dressing. Verdeel de dressing over de salade en voilà.

Smakelijk!

 

Leave a Reply