Salade met zoete aardappel

Deze salade met zoete aardappel en paprika uit de oven, is gemakkelijk te maken en erg voedzaam. Anders dan de naam doet vermoeden, is de zoete aardappel (bataat) geen familie van de aardappel maar het is een groente. Het is een knolvormige wortel vol met vitamines mineralen en vezels. Een lekkere toevoeging aan veel salades.

Dit heb je nodig per persoon:
• 1 kleine- middelgrote zoete aardappel
• 1 paprika
• stuk komkommer
• 8 cherrytomaatjes
• spitskool
• sla melange
• eventueel pecannoten

Verwarm je oven voor op 220 graden. Snijd de zoete aardappel en paprika in reepjes. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en zout. Leg de zoete aardappel in de oven. Na 10 minuten leg je de paprika erbij. De zoete aardappelen moeten namelijk wat langer (30 min) in de oven dan de paprika (20 min).

Ondertussen snijd je de komkommer in plakjes en de tomaatjes doormidden. Vind je het lekker om nootjes door je salade te doen? Rooster dan wat pecannootjes in een droge koekenpan. Nu is het tijd om alles bij elkaar te doen! Begin met de sla melange en de spitskool. Vervolgens maak je het af met de overige groenten.

Qua dressing past hier eigenlijk heel veel bij. Een dressing met balsamico, vijgen en dadel maakt het geheel wat zoeter. Ook kun je er voor kiezen om voor een simpele dressing te gaan met wat witte wijnazijn, olijfolie en een paar drupjes honing.

Smakelijk!

Leave a Reply