Optimaal genieten van je snowboard of ski’s

Je hebt top materiaal aangeschaft! Dan wil je deze uiteraard ook goed onderhouden, zodat de levensduur  verlengd wordt en je er optimaal gebruik van kunt maken. Veel grote bedrijven slijpen ski’s en snowboards machinaal. Andere specialisten kiezen ervoor om dit juist handmatig te doen. Wat is dan het verschil tussen een handmatige behandeling en machinaal? En waar gaat onze voorkeur naar uit?

Er zijn verschillende manieren waarop ski ’s en snowboards behandeld worden. Het is belangrijk dat de onderkant en staalkanten van je ski’s en snowboard op maat behandeld worden. De onderkant moet goed gewaxt worden en de staalkanten moeten dusdanig goed geslepen zijn, dat je een goede grip hebt op de sneeuw. Vooral wanneer de sneeuw wat harder is, heb je hier véél profijt van.

Een groot voordeel van machinaal slijpen is dat men héél véél ski’s en snowboards in een korte tijd kan behandelen. Hierdoor wordt er constant dezelfde kwaliteit geleverd en worden ski ’s en snowboards vaak niet op de juiste manier behandeld. De levensduur van je materiaal wordt hierdoor verkort. Aangezien de aanschaf behoorlijk prijzig is, wil je dit voorkomen!

Wij adviseren je om je materiaal handmatig te laten behandelen. Er wordt specifiek naar jouw ski’s en/of snowboard gekeken en hierdoor krijgen je ski’s / snowboard precies de aandacht die ze nodig hebben. De dienstverlener kan precies afstemmen hoe en hoeveel er geslepen moet worden. Soms hoeft men alleen maar wat bramen te verwijderen en is intensief slijpen helemaal niet nodig.  Dit zal de levensduur van je materiaal juist vergroten. Daarnaast kan men met de hand heel secuur waxen. De
wax wordt langzaam aangebracht en dringt hierdoor veel dieper door in de poriën waardoor de opname vele malen groter is. Verder kan men de wax ook in laagjes aanbrengen. Je kunt met elke laag enkele dagen vooruit. Ga je een week skiën dan worden er voldoende laagjes aangebracht. Hierdoor kun  je de gehele week optimaal glijden over de sneeuw. Het zou toch zuur zijn dat je door een slechte behandeling van de onderkant steeds wordt ingehaald op vlakken stukken!

Ben je opzoek naar een winkel die jouw snowboard en of ski ’s op maat en handmatig behandelt, dan ben je bij Down Town Den Bosch aan het juiste adres.

Sportvoucher heeft in samenwerking met Down Town nu een leuke actie!

Leave a Reply